La crosta liberal

 

 

Sempre s’ha dit que la universitat és el reflex de la societat, i no va del tot errat. Parlant en termes merament polítics, si extrapolarem la política de la universitat a la real tindríem un ajuntament de València amb majoria independentista i nacionalista amb una gran oposició "socialista" i una minoria del PP. Està clar que no es correspon en la realitat.


Però malgrat això, les formes i les maneres de fer política de cada sindicat es corresponen en la depriment del país. Sense anar més lluny ahir dijous teníem ADR de la facultat de socials de la UV, on vaig viure un dels escenaris més lamentables que puga recordar. L’actual ADR dirigit per Campus Jove (PSOE) s’havia de renovar i després de les eleccions passades on el BEA aconseguirem representació tant a claustre com a la junta de facultat de socials hi havia una majoria del sector anomenat "no a bolonya" front a les altres formacions "pro-bolonya". Açò esdevingué que els de CJ, i els seus amics de la dreta, tragueren totes les males arts portant amics com si allò fora un club social on tothom té dret a vot i veu i, veient el panorama de la nostra perplexitat, optà per guardar-se temporalment les esquenes suspenent la sessió, quedant sense renovar l’ADR d’enguany. Per desgràcia, cada any és igual.

Açò és un fet puntual al qual no li vull donar més dimensió de la poca que té, simplement és exemple. Exemple de com se les gasten aquest que "socialistes" des del nivell del sindicalisme estudiantil, passant pel laboral i acabant al polític. És un partit que ens trau la cara amable, simpàtica, que ens diu lo progres que són, lo contundents que són amb la dreta i lo amics que són de tots. I els va bé.

Començaren donant-nos el peixet dels estatuts, renovant-los arreu de l’estat espanyol, però aix! que quan algú se’ls va de les mans toca tornar en rere i recórrer als suburbis de la política. Treien la careta socialista i ens aconseguiren pactar la Generalitat de Catalunya amb nosaltres, Esquerra, donant peu a un govern no-català. Han guanyat a Euskadi, on la llei de partits segueix la bona carta que tenen a la màniga, provocant també un govern no-basc. Però, ojo! Ací ja no val això de les polítiques socials, ací preval lo que diguen no preval a Catalunya, l’Espanya una i gran, lo que els aboca a un pacte en eixa dreta a la que els tenen tant de fàstic segons ells, el PP.

Estem donant corda per por al PP a un partit tan espanyol com ells, sols que aquestos no ens van de cara. I ho deia molt clar el cartell de campanya (homòfob) de la UV de Campus Joves "que no te la claven" justament, el que estan fent en nosaltres, clavant-nos-la. No podem justificar pactes estatals o regionals (per molt mal que sone la paraula, ho sé) basant-nos en el pseudo-socialisme del PSOE. Parlant en termes econòmics no hi ha res en absolut que els separe del PP, ambdós liberals, ambdós capitalistes i, per lo tant, ambdós explotadors.

Ja està bé de seguir donant peixet, aprenguem a fer l’oposició clara independentista, trèiem-los la careta de progres, no els donem un sol recolzament ni al centre ni a la dreta espanyola, ni a les universitats ni als parlaments, trobem la nostra via.
Siguem previsors, no deixem que ens la claven.

Siguem previsors, no deixem que ens la claven.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.