de regió a país

 És curiós els canvis de mentalitat que hi han hagut al llarg de la història de l’independentisme. Per suposat lo últim que sóc és historiador i per això no pretenc fer cap raonament històric doncs sé que estaria ple d’errades.

 A lo que vull fer referència és a un fet curiós, un fet de maduresa. Fa anys l’independentisme era “regional”. Teníem ací la UPV (Unió del Poble Valencià) i allà dalt Catalunya Lliure. Encara que partits com ERC (al seu moment ací també era ERC) mantenien una estructura de Països la existència era bàsicament testimonial a terres valencianes.

 Però avui en dia s’ha fet un pas endavant i, encara que partits com el BNV i CiU segueixen mantenint un àmbit d’actuació “regional”, Esquerra ha aconseguit després de molt de temps i molt d’esforç, passar de ser la sucursal valenciana d’ERC a ser un partit fort internament que comença a obrir-se pas als municipis i que eleccions rere eleccions va pujant els milers de votants. Amb unes joventuts fortes que estan en ple procés d’expansió com em vist en les darreres setmanes.

 Després de tot aquest procés de transformació i d’aconseguir a base d’esforç que, per exemple, en un 25 d’abril Esquerra siga el partit que reculla més gent darrere seu, ara ens ixen uns il·luminats que no han trepitjat en la seua vida el País Valencià i que tenen la barra de dir que “desemmantellaran” Esquerra ací baix quan puguen, bufant-li-la totalment els esforços i la il·lusió que tenim centenars de militants que treballem dia rere dia per canviar el nostre present.

 El Reagrupament ja s’ha constituït com a corrent intern d’Esquerra i el que em sorprèn d’aquesta gent és que són aquells de fa anys (alguns integrants semblen que visquen al segle X) que seguixen pensant que lo primer és Catalunya i la resta que es fota. Per sort al Consell d’Esquerra es va decidir no avançar el Congrés Nacional i ara haurem d’esperar per veure com es resol el tema, una cosa és segura i és que els valencians hi serem presents per dir la nostra.

 Per sort també, el moviment de base Esquerra Independentista ja aplega a més de 700 persones, fet que xoca frontalment amb el Regrupi i que dona esperances a que una alternativa és possible,

 En tot encontra ací baix seguim caminant, l’Acampada Jove ja està ací i després de nits d’encartellades toca seguir treballant a aquest festival que agrupa tot el jovent dels Països Catalans on els valencians som presents tant a l’escenari com a l’organització d’aquest. Per moltes fronteres que ens imposen només hi ha una veritat, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar, i es diu Països Catalans.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: de regió a país

 1. MeLiNNeT diu:

  per cert, no diguem que el BLOC i CiU són regionalistes, perque això és per a cagar-se… Fotre! Mira el que era UV i després a vore si ja tens més clar el concepte de regionalisme, i el de nacionalisme més moderat que el de ERC/ERPV del BLOC i CiU

 2. Marc Xelvi diu:

  Joan, això que dius no t’ho creus ni tu mateix.

  En 4 anys l’únic que heu aconseguit ha sigut passar de 4 a 5 regidors, si això és un èxit i demostra que ERPV s’ha instal.lat definitivament al País Valencià, déu ens guarde de pensar que tenim més de 500 municipis al País i que si cada 4 anys creixeu un regidor ens toca esperar altres 300 anys per poder aplegar a eixe partit que consideres regional, el Bloc.

  I, personalment, estic molt en contra que un sol partit centre tota l’activitat política de les distintes comunitats/països que formen la nostra nació, perquè pense que el centralisme acaba tornant-se en contra, podem trobar exemple en els partits espanyols, i malgrat 4 coses, no és cert que ERC, al congrés dels diputats parla el 99% de voltes de temes del Principat? Tinga la representació que tinga al PV i a les Illes, si tan partit és dels PPCC n’hauria de parlar d’ells també en la mateixa mesura, no?

  Que no, joan, que jo no m’ho trague..

Els comentaris estan tancats.